Városrendezés településrendezési tervekkel

MesterABC  > Cikkek >  Városrendezés településrendezési tervekkel
0 Comments

Az operatív városfejlesztés jelentése: a közszféra aktív szerepvállalásán alapuló és a városi szövetbe való fizikai beavatkozásával történő városfejlesztés a közszféra által megfogalmazott városfejlesztési elképzelések megvalósításával.

A Városfejlesztés Zrt. és az Akcióterv Kft. konzorciuma által készített új településrendezési eszközöket az integrált területfejlesztési stratégia alapján 2017. augusztus 31-én hagyta jóvá Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata. A jóváhagyott, új településrendezési eszközök koherens rendszert alkotnak a Városfejlesztés Zrt. által készített, jelenleg is hatályos Zala megyei területi tervek – a Zala Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Zala Megyei Területfejlesztési Program – dokumentumaiban foglaltakkal.

A Városfejlesztés Zrt. városrendezés céljából településrendezési terveket készít, amelyek megvalósításra alkalmas önkormányzati fejlesztési elképzeléseket tartalmaznak, valós fejlesztéseket alapoznak meg, és megvalósíthatóak a közszféra és a magánszféra együttműködésén alapuló településfejlesztési modell alkalmazásával.