Tényleg a home office a jövő?

MesterABC  > Cikkek >  Tényleg a home office a jövő?
0 Comments

Egyre több munkavállaló érzi úgy, hogy sokkal eredményesebben, hatékonyan tudnak dolgozni otthonról, mintha az irodában végeznék el a feladataikat. Ez az életmód persze nem mindenkinek ideális, akinek viszont igen, kifejezetten keresi az olyan munkalehetőséget, ami home office lehetőséget is ígér, legalább heti pár alkalommal.

A home office munkák hátránya, hogy csak egy bizonyos munkakör esetén lehet alkalmazni. Értelemszerűen a fizikai munkások számára nem adott a lehetőség, de léteznek még további munkakörök is, amelyekben egyszerűen nélkülözhetetlen a személyes jelenlét. Ahol viszont nem, ott motiváló lehet a dolgozók számára, ha heti 2-3 napot otthonról dolgozhatnak. Ennek az is nagy előnye, hogy megspórolják a munkavállalók a munkába járás költségét és idejét, amit másra tudnak fordítani, így akár a munka-magánélet egyensúlyára is pozitív hatással lehet.

Munkaadóként érdemes figyelembe venni, hogy a munkavállalók egy része ma már kifejezetten kerüli az olyan álláslehetőségeket, ahol egyáltalán nem biztosított a home office lehetőség.