Téli kikapcsolódás itthon

MesterABC  > Cikkek >  Téli kikapcsolódás itthon
0 Comments

A téli táj a maga kietlenségével és kopárságával nem mindenkinek vonzó, de én a hidegben is szeretek túrázni az erdőkben. Ilyenkor is felfigyelhetünk téli madarakra, egy-egy állatra az erdei túránk során, és a pihenését töltő fák így is magasztosnak és erősnek tűnnek. Arra kell mindenképpen figyelni, hogy jó sok réteget öltsünk magunkra, mert legtöbbször hidegebb van a természetben, mint a városban, továbbá hogy délután hamar sötétedik, ezért fontos hogy időben visszainduljunk a szállásunkra. A tüdőnk és az immunrendszerünk is erősödik a ropogósan friss téli levegő által!

Kedvenc téli túráim a Mátrában a Kékes-tető meghódítása Mátraházáról, valamint a Pilisben a Rám-szakadék és a Vadállókövek, ami ilyenkor télen a legszebb!

Egy ilyen aktív túrázós nap után nincs is jobb és hangulatosabb, mint a szabadban megmártózni a meleg vízben, amit könnyen megtehetünk egy dézsafürdős szállás segítségével! Ehhez fatüzelésű kályhában melegítik a parajdi sós vizet egy fa dézsában, hogy felüdítsük benne fájós és fáradt tagjainkat az egész napos kirándulást követően.