Stresszoldás erdei környezetben

MesterABC  > Cikkek >  Stresszoldás erdei környezetben
0 Comments

Ha sokszor elfog a vágy, hogy otthagyj mindent, eleged van a véget nem érő feladatokból, és a mindenhonnan áradó negatív energiából, muszáj kikapcsolódnod. A túlhajszolt élet nem szolgálja a testi-lelki egészséget és időnként mindenkinek szüksége van a lazításra

Egy mozi vagy egy kellemes masszázs is nyugtató hatású, ám ha ezeknél többre vágysz, utazz el valahova. A környezetváltozás mindig sok új élményt ad, a lehető legjobb helyszín pedig a természet. Tudományos kísérletek igazolják, hogy az erdőjárás számos jótékony hatással bír. Enyhíti a szorongás és kimerültség érzését, csökkenti a stresszhormonok szintjét.

A Duna ölelésében lévő Visegrádi-hegység Budapesthez igen közel fekszik. Dobogókő kiemelt turistacélpont a közelben. A valóban feltöltődni vágyóknak érdemes több napos kirándulást tervezni erre. Egy erdei házikó bérlés Dobogókőn nem akadály az itt található Kincs Apartman és Jurtaszálló által. A számtalan erdei túraút, természeti és épített látnivaló az év egészében élményeket rejt.