Segítség, figyelemzavaros a gyermekem!

MesterABC  > Cikkek >  Segítség, figyelemzavaros a gyermekem!
0 Comments

Ha a gyermekünk nehezen tud odafigyelni a feladataira, elkalandozik a figyelme, egyik tevékenységből a másikba ugrál, akkor felmerülhet bennünk, hogy valami nincs rendben – ez a figyelemzavar. Ha emellett sokat mozog, nem tud megülni a fenekén és folyton beszélni akar, jár a keze-lába, akkor hiperaktivitás is jellemzi őt.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (angolul ADHD, azaz attention deficit hyperactivity disorder) kialakulhat genetikai okból, de a terhesség alatti dohányzás, alkoholfogyasztás is hozzájárul ilyen idegrendszeri rendellenesség megjelenéséhez. A diagnózishoz feltétlenül szakember szükséges, mivel kezelése pszichoterápiával és esetleg gyógyszerekkel történik. Fontos, hogy minél hamarabb lépjünk, ha ilyen problémát tapasztalunk, mert minél korábbi a diagnózis, annál hamarabb kialakítható a megfelelő a tanulási struktúra, az étrend, az életmód, adhatók a szükséges gyógyszerek és egyéb étrendkiegészítők.

A CBD olaj ADHD melletti szedése olyan előnyökkel jár, hogy ellensúlyozza a hiperaktivitást, mivel egyensúlyba hozza a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer működését.