Otthoni csodaszerek gyulladás esetén

MesterABC  > Cikkek >  Otthoni csodaszerek gyulladás esetén
0 Comments

Szervezetünkben gyakran kialakul valamilyen gyulladás, és általában erről a vele járó fájdalom értesít bennünket. Emellett kialakulhat akár láz és bőrpír is, amivel a szervezet jelzi, hogy valamilyen probléma ellen küzd. Amíg eljutunk az orvoshoz, szükségessé válhat valamilyen gyulladáscsökkentő szer alkalmazása, hogy minél előbb megszabaduljunk a rossz érzéstől. Olyan eset is van azonban, hogy nem tapasztalunk egy adott helyen panaszt, de a fáradékonyság, általános ízületi problémák és kóros vérkép utal a szervezetben megbúvó problémára.

Ha nem túl nagy a baj, érdemes először a természetes megoldások között keresgélni, hogy ne terheljük meg a szervezetünket a gyógyszerek káros mellékhatásaival. Ilyen biztonságos segítség lehet a gyulladáscsökkentés céljára a népi gyógyászatban is használt fokhagyma és gyömbér, ezeket belsőleg és külsőleg is lehet alkalmazni. A gyógynövények közül ajánlott a zsálya, a kamilla, a kasvirág és a körömvirág teája/főzete, ezeket biztonsággal alkalmazhatjuk.

Ugyancsak természetes hatóanyag a közönséges kender növény virágából kivont CBD, melyet olajként vagy kapszula formájában is alkalmazhatunk.