Otthon a Pilisben

MesterABC  > Cikkek >  Otthon a Pilisben
0 Comments

Mindenkinek el kell látogatnia életében egyszer a híres zarándokhelyre, Dobogókőre, amelyről úgy tartják, hogy a Föld szívcsakrája

Van pár kellemes szállás Dobogókő közvetlen közelében is, ahol kipihenhetjük a túrázás, nordic walking, vagy éppen a terepkerékpározás fáradalmait. Ilyenek a jurtaszállás lehetőségek Pilisszentkereszten és Dobogókőn, de van itt panzió, menedékház és faház is, ízlés szerint. Ha étterembe mennénk, feltétlenül érdemes kipróbálni a Zsindelyes Vendéglőt, amit egy Makovecz Imre által tervezett erdei épületben találunk.

Különlegesség, hogy gyakran szerveznek itt éjszakai túrákat, ún. holdfénytúrát. Volt ilyen pl. idén vízkeresztkor, de az év során több alkalommal részt vehetünk regisztráció után egy ilyen vezetett túrán. Van könnyebb útvonal, amelyik csak Dobogókő körül halad, de van kalandosabb, amelyik az éjszakai Rám-szakadékot is magában foglalja. Ha kicsit távolabb szeretnénk megszállni, kellemes panziók vannak Visegrádon és Esztergomban, ahol összeköthetjük a túrázást némi kulturális programmal is.