Nyugdíjba küldi a Microsoft az Explorert

MesterABC  > Cikkek >  Nyugdíjba küldi a Microsoft az Explorert
0 Comments

Nagyobb összeget mernénk rá tenni, hogy például a Z generáció tagjai közül sokan nem is nagyon használtak Internet Explorert, de azt egészen biztosra vesszük, hogy a böngésző népszerűsége csúfosan leredukálódott az elmúlt évtizedben.

Valószínűleg ezért történhet meg az, hogy több mint húsz év után a megszűnik az Internet Explorer a Windows 11-gyel. Természetesen a cég azért ennél lényegesen hangzatosabb és márka-kompatibilisebb magyarázattal szolgált: a Microsoft az Explorer nyugdíjba küldését új böngészője, az Edge jobb kompatibilitásával és biztonságával indokolta. Korábban a Microsoft már bejelentette, hogy 2022. június 15-ével megszünteti az Internet Explorer támogatását a Windows 10-es rendszereken a legtöbb felhasználó számára. A véget megússzák a hosszú távú szolgáltatást nyújtó, vállalati Windows 10-ek és a Windows 10 Server változatai.

Érdemes azt is kiemelni, hogy a címsor mellett található kis ikonnal bekapcsolható IE-móddal az Edge-en keresztül továbbra is hozzáférhetők lesznek az Internet Explorer-alapú webhelyek és alkalmazások.