Mit tegyünk ha utolért a megfázás?

MesterABC  > Cikkek >  Mit tegyünk ha utolért a megfázás?
0 Comments

Akik nem szeretnek gyógyszert szedni, és nincs súlyos bajuk, érdemes lehet a nagymamáink házipatikájához nyúlni egy könnyebb nátha, megfázás, torokfájás esetén.

Nagymamáink házipatikájának alapvető kelléke a méz, amely nem csak finom, hanem igazoltan vírus- és baktériumölő, fertőtlenítő hatással is bír. Ezért egy enyhe betegség esetén érdemes kipróbálni, mielőtt gyógyszert szednénk például torokfájásra, köhögésre. Hiszen a méz köhögésre ugyancsak hatásos lehet, ráadásul természetes anyag, telis tele vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Arra azonban figyelni kell, hogy cukorbetegek számára nem ajánlott a fogyasztása. 

Ha teánkat ízesítenénk egy kis mézzel, akkor pedig arra figyeljünk, hogy csak akkor tegyünk bele mézet, amikor már kicsit kihűlt a tea, mert a forró víz nem tesz jót a benne található hatóanyagoknak. Gyerekek is fogyaszthatják, cukor helyett érdemes nekik adni, illetve egészséges felnőtteknek is érdemes, így természetes módon tudjuk téli italainkat ízesíteni vele.