Mit mondj a sablonválaszok helyett egy állásinterjún?

MesterABC  > Cikkek >  Mit mondj a sablonválaszok helyett egy állásinterjún?
0 Comments

Először találkozni valakikkel mindig izgalmas élmény, főleg, ha egy állás kapcsán tétje is van a dolognak. Az ekkor jellemző izgatottság és drukk természetes. Ahhoz, hogy a legjobbat hozd ki magadból, célszerű higgadt fejjel átgondolni, mik a céljaid és mit szeretnél közölni a személyes interjú során. 

Ez a fajta formális jellegű személyes megbeszélés legtöbbször keretek között mozog és mindig felmerülnek a tipikus állásinterjú kérdések és válaszok. „Meséljen magáról! Miért szeretne cégünknél dolgozni? Miben jó és mik a gyengeségei?” Jó, ha sablonok helyett őszinte válaszokkal készülsz. Egyes esetekben érdemes konkrétumokkal is kirészletezni, személyesebbé tenni az indoklást. Ám fontos, hogy ne kanyarodj el túlzottan a munkától, hiszen ez nem tesz jó benyomást. Nagyszerű, ha rendelkezel egy szakmai jövőképpel, amit a cég támpontként vehet.

A légkört és a párbeszéd dinamikáját részben te határozod meg. Igyekezz tehát pozitív, megnyerő személyes oldaladat mutatni a szakmai rátermettséged hangsúlyozása mellett.