Mikor és miért érdemes propoliszt alkalmazni?

MesterABC  > Cikkek >  Mikor és miért érdemes propoliszt alkalmazni?
0 Comments

A propolisz flavonoidokat, fenolokat, poliszacharidokat is tartalmaz. A méhek a kaptár kijárónyílásában torlaszt emelnek a propoliszból, a kaptárfalakat ezzel tapasztják össze és a sejtek belsejét is ezzel vonják be.

A propolisz hatása, hogy nagyon jó immunstimuláns. Sokféle propolisz készítmény kapható, van tabletta (szopogatós tabletta) és oldat (cseppek) is. Az apiterápiás szerek nagyon jól alkalmazhatóak felső légúti megbetegedések kezelésében, illetve megelőzésében. Most pont olyan idők járnak, amikor ezekre a természetes megoldásokra nagy szükség van. A méz C, B1, B2, B3 vitaminokat, flavonoidokat és karotinoidokat is tartalmaz. Antiszeptikus, enyhe nyugtató, köhögéscsillapító és sebgyógyulást segítő hatása van.

A méhpempő feltölti a szervezetet energiával, megszünteti a szülés utáni vérszegénységet, időseknél csökkenti a vérnyomást, véd az érelmeszesedés ellen, serkenti az anyagcsere folyamatokat és az immunrendszer működését. Használható még szellemi kimerülés, megerőltetés és termékenység kezelésére is.