Mi segíthet egy náthás kismamán?

MesterABC  > Cikkek >  Mi segíthet egy náthás kismamán?
0 Comments

A babavárás időszaka ideális esetben minden nő életében háborítatlan és nyugodt időszak. A kismamák szervezete ilyenkor azonban teljesen másként működik. Az immunrendszer elsődlegesen a magzatot védi, így az állapotos nők sokkal fogékonyabbak lehetnek a légúti fertőző betegségekre.

A közönséges nátha például sok bosszúságot okozhat ilyenkor. Teljesen természetes, hogy ezekben az időkben senki sem szeretne feleslegesen gyógyszereket szedni, tehát maradnak az otthoni, természetes módszerek.

A váladék kiürítésében és a légcső megtisztításában gyorsan érezhető hatást hoz az infralámpa használata és a gyógynövényes inhalálás. Kulcsfontosságú a sok folyadékbevitel is, amit célszerű értékes hatóanyagokban gazdag gyógynövény teák formájában inni. A hársfa tea a felső légúti betegségek egyik legjobb ellenszere. Tele van köhögésre, torokfájásra és gyulladáscsökkentésre jó vegyületekkel. Emellett a közérzetet és a gyógyulást is nagyban elősegíti a megemelt C és D-vitamin bevitel, illetve a méz vagy fokhagyma fogyasztása.