Mi mindenre jók az apiterápiás szerek?

MesterABC  > Cikkek >  Mi mindenre jók az apiterápiás szerek?
0 Comments

Az apiterápiás szerek, vagyis méhészeti termékek immunrendszerünk fontos támogatói. A méz, a méhpempő, a propolisz egyaránt rengeteg ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz, így hatékonyan támogatja szervezetünk védekezőképességét

A méhpempő magas tápanyagtartalmát bizonyítja, hogy a dajkaméhek ezzel táplálják a lárvákat, amely teljes mértékben fedezi energia igényüket. Igazi „super food”, ami rengeteg tápanyaggal látja el szervezetünket, és nagyon kevés mennyiség is elegendő belőle. A méhpempő szoptatás alatt is fogyasztható, támogatva ezzel a kismamák szervezetét. Feltölti szervezetünket energiával, megszünteti a szülés utáni vérszegénységet, időseknél pedig csökkenti a vérnyomást, véd az érelmeszesedés ellen, serkenti az anyagcsere folyamatokat és még a termékenység kezelésére is hasznos. 

Nem szükséges folyamatosan szedni, évente 3×3 heti kúrát érdemes tartani. Reggel, éhgyomorra kell bevenni egy fél kávéskanállal. Fontos figyelembe venni, hogy méhészeti termékeket csak akkor szabad fogyasztani, ha kizárható az allergia.