Mi a különbség a motivációs levél és az önéletrajz között?

MesterABC  > Cikkek >  Mi a különbség a motivációs levél és az önéletrajz között?
0 Comments

Sokan felesleges időparazlásnak érzik a motivációs levél megírását és vannak, akik azt gondolják, hogy az önéletrajzon kívül szükségtelen egyéb dokumentumot küldeni állásjelentkezéskor. Ha te is közéjük tartozol és nem érted, miért lett elvárás mindenhol, illetve milyen előnyei vannak egy jól megírt kísérőlevélnek, itt van pár érv mellette.

Jó esetben minden, állásokat meghirdető munkáltató rendelkezik egy profi HR csapattal, akik szakértő módon végzik a jelöltek szűrését. Abba viszont nem nehéz belegondolni, hogy az olykor akár több 100 jelentkező közül igencsak nehéz a legideálisabb kiválasztása. Itt jön képbe a motivációs levél írás

Ahogy a neve is tartja, ebben az írásban a jövőképed és elképzeléseid számítanak. Egy őszinte, sablonoktól mentes motivációs levéllel kitűnhetsz a többi pályázó közül és nagyobb eséllyel jutsz a következő körbe. Az önéletrajz ezzel szemben csupán vázlatosan és felsorolva tartalmazza a korábbi szakmai életutadat. A két dokumentum egymást kiegészítve alkot tökéletes pályázati anyagot.