Jó ha ezt tudja, ha rendszeresen fáj a gyomra!

MesterABC  > Cikkek >  Jó ha ezt tudja, ha rendszeresen fáj a gyomra!
0 Comments

A gyomorgyulladás vagy más néven gyomorhurut a gyomor nyálkahártya szöveteinek akut vagy krónikus gyulladása. Hátterében rendszerint a nem megfelelő táplálkozás, az alkoholfogyasztás, dohányzás és lelki okok húzódnak. Ezek hatására a gyomorsavval szemben kevésbé lesz ellenálló a nyálkahártya szövete, és helyi gyulladás jön létre. Ritkább esetben vírus- vagy gombafertőzés valamint sugárkezelés is okozhat gyomorhurutot.

A betegség kezdeti tünetei étvágytalanság, émelygés, rossz szagú lehelet, hányás, szegycsont alatti szúró fájdalom lehetnek, amik idővel súlyosbodhatnak. Olyan súlyos gyomorvérzés is kialakulhat, ami akár végzetes is lehet.

Ezt a betegséget általában savlekötőkkel, gyulladásgátló gyógyszerekkel, diétával és szükség esetén műtéttel kezelik. Érdemes tudni, hogy a CBD olaj gyomorgyulladás esetén jótékony hatású, mivel egyrészt csökkenti a gyulladást, másrészt javítja a bélmozgékonyságot, és enyhíti a fájdalmat. Bizonyos gyógynövények és a helyes táplálkozás (sok rostot, vitamint, ásványi anyagot és könnyen emészthető fehérjét tartalmazó étrend) segítenek elkerülni a bajt.