Jelentős turisztikai fejlesztés a Dél-Dunántúlon

MesterABC  > Cikkek >  Jelentős turisztikai fejlesztés a Dél-Dunántúlon
0 Comments

Ha a hazai turizmusról esik szó, a legtöbben a főváros és a Balaton térségére gondolnak legelőször. Ez nem is csoda, hiszen nagyon jelentős fejlesztési források jutottak erre a két területre. Azonban hazánknak számos meseszép tájegysége vár még felfedezésre, így érdemes más térségben is turisztikai fejlesztésekben gondolkodni.

Zsuffa Ákos turisztikai szakértő szerint szükség van a ’vidéki’ turizmus fejlesztésére is. Egyik kiemelt fejlesztése a Dél-Dunántúlhoz kapcsolódik: Pécs mellett, Pogány településen valósult meg egy komplex turisztikai beruházása, amelynek keretében szálloda, élménypark és konferenciaterem valósult meg a térségben, hozzájárulva ezzel a helyi turizmus fellendüléséhez.

Az élményparkban a gyermekes családok számára kínálnak tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket, míg a konferenciaterem az üzleti célú utazások fellendüléséhez járul hozzá. A szakember egyetért azzal, hogy érdemes nem csak a Balatonra és fővárosunkra fókuszálni, ha turisztikai fejlesztésekben gondolkodunk.