Gyermekeink érzékeny idegrendszere

MesterABC  > Cikkek >  Gyermekeink érzékeny idegrendszere
0 Comments

A gyerekek körében egyre többször fordul elő figyelemzavar, amit azonban nem szabad összemosni a komoly, orvos által diagnosztizált állapotokkal, mint az ADD és az ADHD. A baba korban kialakuló figyelem és összpontosítás képessége nagyban függ az akkor kapott ingerektől, pl. sok szemkontaktus az anyával és más gondozókkal, a hallott beszédtől és látott képi ingerektől. Napjainkban hajlamosak vagyunk már egészen kiskorban túlterhelni a kisgyermekek idegrendszerét korai médiahasználattal.

Azonban fontos, hogy a gyermekünket ne bélyegezzük meg indokolatlanul ilyen orvosi kifejezésekkel pontos diagnózis híján, mivel ezzel rombolhatjuk az önbecsülésüket, és a gyermek negatívan azonosíthatja magát az állapotával, ami pszichés terhet jelent.

A figyelemzavar kezelése már kiskortól elkezdődhet mindenféle fejlesztő foglalkozás, majd sport és koncentrációt segítő technikák segítségével, de a táplálkozás is kiemelten fontos. Kerülendők az adalékanyagoktól hemzsegő készételek, és helyette segít a tápláló, frissen elkészített házi készítésű fogások biztosítása. Táplálékkiegészítőként a CBD adása is segíthet a figyelemzavar enyhítésében.