Gondtalan munkaerő megoldások külföldről vagy belföldről egyaránt

MesterABC  > Cikkek >  Gondtalan munkaerő megoldások külföldről vagy belföldről egyaránt
0 Comments

Mostanra kiderült, a gazdaság lendületét a pandémia alatt tapasztalható leállás és az utána bekövetkezett globális változások csupán átmenetileg érintették. Az alapanyagok és az energia közelmúltbeli drágulása ugyan jelentős hatással bír az egyes iparokra, a fizikai munkaerőkereslet mégis nő. Magyarország közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz, így a növekvő munkaerőhiányt egyre több esetben muszáj külföldről pótolni.

Jogszabály szerint a minősített munkaerő-kölcsönző cégek egyszerűsített módon kölcsönözhetnek munkavállalókat egyes hiányszakmákra. Az EU/EGT avagy harmadik országból érkezőkre más-más szabályok vonatkoznak, a törvényes foglakoztatásuk azonban adott, és a profi HR partnerek segítségével gond nélkül megvalósítható.

Egy külföldi munkavállaló foglalkoztatása így nem jelent nagyobb terhet a munkaadók számára, sőt! A HR szolgáltatók teljes körű ügyintézéssel támogatják céges partnereiket, amelyek ezáltal versenyelőnyhöz is juthatnak, hiszen a betanításon kívül mással már nem kell foglalkozniuk.