Földönkívüli űrhajó az óceánban

MesterABC  > Cikkek >  Földönkívüli űrhajó az óceánban
0 Comments

Egy híres amerikai fizikus legújabb állítása szerint földönkívüli űrhajó maradványaira bukkantak a Csendes-óceán mélyén. Az eseményt körülvevő titokzatosság és a kutatók véleménykülönbségei érthető módon nagy figyelmet kaptak a tudományos közösségben.

A fizikus, Avi Loeb, 50 apró fémgömböt emeltetett ki az óceánfenékről, és azonnal meggyőződött arról, hogy ezek a tárgyak bizonyítékok lehetnek egy idegen civilizáció látogatására. Azonban más szakértők szkeptikusak az állításával szemben, és inkább úgy vélik, hogy a talált anyagok inkább egy meteorit darabjai lehetnek.

A kutatók közötti véleménykülönbségek nem új keletűek. Már az Oumuamua néven ismert rejtélyes objektum érkezése is heves vitákat váltott ki a tudományos közösségben. Az Oumuamua egy rendkívül fényes tűzgömb volt, amely az éjszakai égbolton tűnt fel. Gyorsasága és pályája miatt sokak szerint nem lehetett egy átlagos meteor, hanem valami másról lehetett szó.

Avi Loeb állítása szerint a kilenc évvel ezelőtt észlelt égitest nem más, mint egy földönkívüli űrhajó. Az objektum alakja is szokatlan volt, szivart formázott, amely messze eltér az üstökösök hagyományos kinézetétől. Az Oumuamua viselkedése és megjelenése egy olyan elméletet is felvetett, hogy valójában egy űrhajó lehetett, amely azonban továbbra is vitatott maradt.