Egyre több cég kínál munkahelyet szállással

MesterABC  > Cikkek >  Egyre több cég kínál munkahelyet szállással
0 Comments

A hazai munkaerőpiacon a Jobtain egy biztos tipp, ha munkahelyet keresel. Számos pozícióra keresnek embereket alapfokú, középfokú vagy szakmai végzettséggel, akár tapasztalat nélkül is.

A Jobtain partnerei hazai nagyvállalatok, amelyek állásajánlatai között egyre gyakoribb példa a munkahely szállással. Ennek oka, hogy az alkalmanként akár több száz főt kereső cégek számára egyre nehezebb a közelben megtalálni a szükséges mennyiségű munkaerőt. Ezért a cég telephelyétől távol lakó, de a pozícióra megfelelő jelöltek számára szálláslehetőséggel lehet vonzóvá tenni az adott állást. A jelöltek számára azért előnyös ez az ajánlat, mert sokat takaríthatnak meg a lakhatási költségeiken. Hiszen a cégek jóval olcsóbban biztosítják ezeket a szállásokat, mintha egy albérletbe költözne a munkavállaló.

Ezzel a megoldással a cégek valóban tudnak olyan embereket is foglalkoztatni, akik távolabb laknak a munkahelytől. Ugyanis a magas albérletárak elvinnék a fizetés jelentős részét, így viszont már nem biztos, hogy megérné elvállalni a munkát, így viszont igen.