Az új kolléga megtalálásának nehézségei

MesterABC  > Cikkek >  Az új kolléga megtalálásának nehézségei
0 Comments

Nemrég úgy alakult, hogy mivel egy kolléga távozik, helyére új munkaerőt keresünk.Ez mindig sok plusz feladatot jelent a napi munka mellett, amire azonban nincs külön személyzeti felelős, hanem a vezetőnek és a többi kollégának kell részt vállalnia a keresési és kiválasztási folyamatban.

Ilyenkor egy ismert állásportálra feltesszük a munkakör hirdetését, felsorolva az elvárt tapasztalatot, és bemutatva a cég tevékenységét is. Ezután bejönnek a jelentkezések, de jellemzően sok közötte olyan, ami mégsem releváns. A leírtak ellenére vannak olyan jelentkezők, akik nem rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal, nyelvtudással, stb. Az ő kiszűrésük sajnos sok időt igénybe vesz. Ezután maradnak a jónak tűnő jelöltek, akikkel egyikünk felveszi a kapcsolatot és elhívja elbeszélgetésre.

Ekkor megint kiderülnek olyanok, hogy a jelentkezésében leírtakkal ellentétben mégsincs meg a szükséges aktív nyelvtudás, vagy a korábbi munkakör mégsem olyat takart, mint amit keresünk. Azt hiszem, ha hatékony toborzást szeretnénk, máskor jobb lenne kiszervezni ezt az egészet…