Az innováció hatása a munkaerőpiacra

MesterABC  > Cikkek >  Az innováció hatása a munkaerőpiacra
0 Comments

A technológiai innováció miatt folyamatosan változnak a munkaerőpiaci igények, ez a dinamikus változás pedig új készségek és képességek elsajátítását teszi szükségessé. A folyamatos innováció folyamatos alkalmazkodást követel meg, ami azzal jár, hogy szinte állandóan valami újat kell megtanulnunk. Nem csak meglévő ismereteinket kell bővíteni, hanem akár teljesen más szakterületen, teljesen új kompetenciákra kell szert tennünk, méghozzá nagyon gyorsan.

Ebben segíthetnek a különböző képzések, amelyekkel rugalmasan, szinte bármilyen szakterületen friss tudást szerezhetünk. A FVSZ azon dolgozik, hogy hatékony és eredményes képzési szolgáltatásokat biztosítson az érdeklődőknek. A szervezet egyik fő célja, hogy hozzájáruljon a munkaerőpiac versenyképességének javításához azzal, hogy magas színvonalú képzésekkel, tanfolyamokkal elősegítik a felnőttek szakmai fejlődését és továbbképzését.

Az FVSZ tehát a tevékenységével hatékonyan támogatja az élethosszig tartó tanulást, amire ma már szinte minden szakterületen szükség van.