A pihentető alváshoz vezető legkönnyebb út

MesterABC  > Cikkek >  A pihentető alváshoz vezető legkönnyebb út
0 Comments

Mindenkinek más az alvásigénye, az azonban általánosságban elmondható, hogy egy felnőtt embernek valahol 7 és 9 óra között lenne az ideális, pihenéssel töltött órák száma. A gyerekeknek és az időseknek ettől eltérhet az igényük, előbbieknek pár órával több, utóbbiaknak kevesebb időre lehet szükségük.

Alvás és pihenés közben regenerálódik a szervezet és az egész testben olyan folyamatok játszódnak le, melyek növelik a hosszú és egészséges élet esélyét. A tartós alvásproblémákkal küszködők száma viszont sajnos hazánkban is évről évre nő. Az okok leggyakrabban a stresszes életvitelben és a rohanó mindennapokban keresendők.

Amennyiben tenni akarunk ellene, nem muszáj gyógyszerekhez folyamodni. Az alvászavar kezelése gyógynövénnyel is lehetséges. Építsük be a hétköznapi rutinunkba a teázás kellemes és hasznos gyakorlatát. Az illatozó gyógynövényes forrázatok hatóanyagainak köszönhetően ellazítanak és gyors álmot hoznak. A leghasznosabb növények erre a panaszra a közönséges komló és az orvosi macskagyökér.