A jojó diéta helyett

MesterABC  > Cikkek >  A jojó diéta helyett
0 Comments

Életmódunk nagyban befolyásolja, hogy meddig fogunk élni, és idős korunkban milyen állapotban lesz a testünk. Aki nem figyel oda az étkezésére, a helyes táplálék bevitelre, annál hiányállapotok alakulnak ki, illetve a feleslegesen bevitt mennyiségekből a testünk elraktározza a többletet, ami elhízáshoz vezet. Érdemes tehát tudatosan tekinteni a táplálkozásra, mely élvezetes is tud lenni, amellett hogy egészséges és tápláló.

A rejtett cukorbombák azok a táplálékok, melyek nagyon magas szénhidrát vagy cukortartalommal rendelkeznek, habár ez elsőre nem látszik rajtuk, így sokan gondtalanul fogyasztjuk őket. A táplálkozási szakértő azonban rámutat, hogy ezek hogyan befolyásolják hátrányosan az inzulin háztartásunkat, és vele együtt az egészségünket és persze a testsúlyunkat.

A Rákóczi Gabi, MSc. által írt, nemrégiben megjelent fogyókúrás könyv remek betekintést nyújt ezekbe a tudományos szempontokba, ezáltal már kisebb változtatások után visszaszerezhetjük a kontrollt táplálkozásunk és szervezetünk inzulin egyensúlya felett.